Fedorest Luik

Realisaties > Fedorest Luik >

Nieuwe financietoren in Luik

 

De nieuwe financietoren in Luik werd onlangs ingehuldigd. Het gebouw telt 28 verdiepingen en is 118 meter hoog. De verschillende diensten van de FOD Financiën die vroeger verspreid waren over 17 verschillende locaties in Luik, hebben nu onderdak gevonden in de nieuwe financietoren aan de rue Fragnée 2.

Moderne architectuur
De financietoren werd ontworpen door het architectenbureau Jaspers-Eyers in samenwerking met Bureau d’Architecture Greisch. Het grondplan van de toren is geen klassieke rechthoek maar een gelijkbenige driehoek waarvan de gelijke benen ook nog eens gebogen zijn. Naar boven toe gaat de driehoek licht naar voren hellen. De achtergevel kreeg bovendien nog een afronding.

Het is een modern kantoorgebouw dat niet alleen aan de hedendaagse comforteisen voldoet (airco in de lokalen, thermische en akoestische isolatie, nieuw meubilair,...) maar ook sterk de klemtoon legt op duurzaamheid: een hoogrendementsketel (106 %), zonnepanelen, intelligente verlichting met lichtsensoren en bewegingsmelders, drievoudige beglazing, BREEAM-certificaat, hergebruik van regenwater,….

Het zal dan ook niet verbazen dat het nieuwe gebouw uitstekende energieprestaties neerzet: het verbruikt 36% minder energie dan een gelijkaardige constructie met standaardvoorzieningen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug