Ziekenhuis Bois de l’Abbaye (CHBA) te Seraing

Realisaties > Ziekenhuis Bois de l’Abbaye (CHBA) te Seraing >

Atelier / keuken de Santé Alimentaire

 

De interne en externe organisatie van de keuken / het atelier van gezonde voeding vergt 180 full-time werknemers, of in dit geval 260 werknemers. Het aantal geproduceerde maaltijden per dag is 7000.

De wens van de klant is om de capaciteit te verhogen naar een productie van zo'n 10.000 maaltijden per dag, of 3.500.000 maaltijden per jaar.

 

De keuken is onderverdeeld in 11 aparte ateliers:

          1 voor de receptie van de producten

          1 voor de productie van cuissons

          8 voor assemblage van individuele maaltijden op een dienblad

          1 voor gecentraliseerde afwas

  

 

keuken ziekenhuis


 

 

 

 

De 7.000 maaltijden zijn gebaseerd op 5 culinaire concepten. Elk concept bestaat uit specifieke voedingsmiddelen, het wordt ondersteund door een voedingscommissie onder voorzitterschap van de medische beroepsgroep.

 

Concept 1:

het korte circuit (hospitalen)

1.500.000 maaltijden / jaar

 

Concept 2:

het lange circuit (rust en zorgtehuizen)

550.000 maaltijden / jaar

 

Concept 3:

scholen (kleuter- en lager cyclus)

100.000 maaltijden / jaar

 

Concept 4:

thuisgeleverde maaltijden en Valisette Santé

300.000 maaltijden / jaar

 

Concept 5:

maaltijden voor het personeel van de stad Seraing

140.000 maaltijden / jaar

 

 

 

 

Het atelier koude gerechten - schone omgeving:

 

Dit is de zone waarin ontbijten en  koude schotels bij het middag- en avondeten worden gemaakt. Elke maaltijd die bestemd is voor rusthuizen izjn persoonlijk en tonen de nauwkeurige registratie van de kamer, die de kans op fouten minimaliseert. 

 

Voor elk product worden de allergenen gesignaleerd en modelportie wordt bijgehouden in een koelcel om voedingsproducten die verantwoordelijk zijn voor een contaminatie onmiddellijk te kunnen identificeren.

 

Dit allemaal, volledig conform aan de eisen van het FAVV (Federaal Agentschao voor de veiligheid van de voedselketen). Hierbij respecteren ze de gids van goede praktijken. Doot de controles van het FAVV, is de organisatie nog verbeterd.

Ze hebben de verplichting een goede leerling te zijn, om elk gezin een gezonde voeding te kunnen garanderen.

Goed eten is vooral.. goed verteren!

Onze zeer bekwame Partner is het provinciaal laboratorium Malvoz, erkend op vlak van levensmiddelen.

 

Bacteriologische en microbiologische controles op de producten, het materiaal en de handen, worden voortdurend uitgevoerd tijdens het hele jaar.

 

keuken ziekenhuis

 

 

Opslagruimte

 

L'Atelier  dispose de 45 chambres froides positives et de 4 chambres froides négatives.

Le stock de produits frais est de 80%, le surgelé représentant donc 20%.

 

Keuken warme gerechten

 

Les cuissons sont classiques, nous n'effectuons pas de sous-vide sans la validation préalable d'un laboratoire agréé en denrées alimentaires.

Tous les produits cuits sont refroidis rapidement en cellule de refroidissement rapide et couverts afin d'éviter toute déshydratation.

 

L'Atelier de production des assiettes

 

Les particularités du Streamcool permettent de maintenir en permanence une température en-dessou de 5°C pendant le dressage de l'ensemble des repas.

 

La laverie

 

La zone lave-vaisselle sale est complètement séparée de la zone propre afin de respecter au mieux la marche en avant et éviter ainsi tout risque de contamination. Cette impressionnante laverie est équipée de 4 lave-vaisselles tunnel de la marque Hobart.

 

Terug