Ziekenhuis Le Valdor te Luik

Realisaties > Ziekenhuis Le Valdor te Luik >

Een mooie geschiedenis

Het nieuwe gebouw werd ingehuldigd in 2014 en het werd gebouwd op de plek waar het oude gebouw heeft gestaan sinds 1889. De mooie historische gevels werden behouden als hoofdingang.

Geavanceerde diensten worden ontwikkeld om er een kwaliteitsmaaltijd te kunnen bieden aan de patiënt. De gezondheid en het welzijn van de patiënt beïnvloeden kan, los van de conventionele behandelingen en medicijnen, geholpen worden door gezonde en evenwichtige voeding, aangepast aan de handicap of ziekte van de patiënt in kwestie.

keuken ziekenhuis
keuken ziekenhuis

 

 

Deze uitdaging wordt dagelijks aangegaan door teams van de keuken met een productie van 3.000 maaltijden per dag waaronder 100 voor het ziekenhuis, 400 thuisbezorgd voor het OCMW van Luik en 2500 voor scholen (in bulk en warme lijn).

Een innovatieve menu-bedsite kan dagelijks worden gecondulteerd door ouders, kinderen, leerkrachten en de directie van de scholen.

 

 

 

De professionele keuken en kelder van het ziekenhuis hebben een oppervlakte van 2.300 m². Hieronder een receptie goederen rechtsreeks  verbonden aan de keuken losplaats; koel- en vriescellen die van 2 kanten toegankelijk zijn, een geklimatiseerde koude keuken, een warme keuken met zwevende kookapparaten (zonder poten of sokkel) om het reinigen te vereenvoudigen, combisteamers van 10 tot 40 niveaus, kantelende kookketels met geïntegreerde koeling voor soepen en crèmes.

Deze kookketels zijn aangesloten op een pomp- en portioneersysteem. Ze beschikken eveneens over een afwasruimte met gecentralisatie naar een citerne, die regelmatig wordt geledigd door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.  

Voor de rusthuizen, zijn de maaltijden geconditioneerd in bulk en de patiënten van de verschillende sites worden bediend na opwarming van de maaltijd in maaltijddistributiekarren van het merk Rational Production.  

 

 

 

 

 

Terug